注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

butter bitch fly

her name is .......Rose Blue

 
 
 

日志

 
 
 
 

关于工作  

2007-08-06 21:28:17|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

              最近摆脱左D类似痴胶花甘既工作,开始有部电脑可以处理客户既资料,电话忙既时候仲可以接下订货电话,终于做到之前想做既工作,但系仍然系比较难挨.今日我做左半日EXCEL表,点知无啦啦死机,全部野无晒,要从新来过,我好想求救,但望下周围既人,各忙各既,就算同区地讲,都系无用,跟本5会有人理我,果一刻,真系好无助,有D想喊,不过我都系无喊,喊有乜用,无用.于是我就抓紧时间从新做,无休息,等到仲有十分钟又到下午工作时间果阵先开始拿出自己带来既盒饭一个人食左起来.因为自己既失误,连食饭休息既时间都无,更无机会流眼泪.工作辛苦系必然,但一个人面对问题既果种孤单系辛酸既,因为再无你地陪伴.到下午,我终于系落班既时候做晒所有既野并托人发去出货部门,仲接左几个奇怪电话,
 "喂你好BB补给站,请问有乜可以帮到你?"<我>
 "我系#先生.我想订两箱奶粉,"
 "请问你想订边只?"
 "我订开最好果只"
 "............厄,,,,我地有美赞臣,安婴儿,雅培,多美姿等等.各种奶粉分别有3,4个阶段,请问你要边只奶粉同边一个阶段呢?"
 "总之我次次来都要开最好果只噶啦,次次都系甘啦,你5识噶乜?!"
 "我地只只奶粉都甘好噶啦......5该你搞清先来啦,仲有啊,连自己个BB食第几阶段都5知点做人老豆加?!"我本来想甘讲........但系我无.而系话
 "先生5好意思啊,我5太名你既意思.等我稳个专业D既小姐同你倾倾"
 "搞错啊,识5识噶你?!5识就米来啦,我买开噶............"
 换左另外做开既接线员,区几分钟就搞掂左果位恶死啊爸.哎,我的确系有好多知识5懂,好似人地打来问话自己个BB嗬烂屎系乜原因,我想直接叫区体医生.但系人地就识讲出具体原因..呵呵...经过呢个月来既工作,另我明白到知识系好重要既,无知识,只可以做D5用脑几工作,想做自己想做既野,一定要有真才实料,当然,我想做既野并5系卖奶粉,但我正考虑紧自己接落来既一个月应该去学D物野补充下呢个不足既自己.

       仲有跳舞,我决定继续学翻原来呢种,还有仲未清楚甘了解区之前就放弃区好似系甘好,就好似你未了解一个人就话5中意区,话区5岩自己一样,对果样野或者果个人都系5公平既,RIGHT?  

 

 

 PS,呢几日真系好累,好想见到你地,边个都好,只要系我信任既人就可以了,今日下午某个熟悉既人来拿暑期工工资,有一秒,我真系想拉住区叫区5好走.陪多我阵..呵..AISA实在太累太孤单了或者.

  评论这张
 
阅读(30)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017